verslag: Rinus Snelders   Met een verschil van slechts 2 punten stonden 2 kemphanen in Weebosch aan de start met slecht één doel: het winnen van de Kempencup 2022. Klassementsleider Rinus Verhorevoort en de sympathieke Belg Sebastiaan Deckers schotelden het publiek in de Weebosch een ongekend spektakel voor. In de 2 tussensprints troefde Deckers 2 keer Verhorevoort af. In de stand stonden ze daardoor gelijk en zou de eindsprint de beslissing moeten brengen. Normaal komt dit alleen voor in films maar nu ook in de Weebosch. In een lange spannende sprint drukte een dolgelukkige Verhorevoort zijn wiel enkele mm eerder dan Deckers over de streep. De sterk rijdende Bas Beljaars uit Bergeijk moest genoegen nemen met een verdiende derde plaats.    

Verslag: Rinus Snelders De wedstrijd in Luyksgestel is al jaren erg populair bij de recreanten van de Kempencup. Maar liefst 47 deelnemers trotseerden de enorme hoosbui. Een ongekend aantal gezien de barre omstandigheden in Luyksgestel. Het peloton ging daarom voorzichtig van start wat niet wegnam dat al snel een forse schifting plaatsvond en een groep van ca 20 renners overbleef. In de 10e ronde plaatste Sebastiaan Deckers uit Pelt (BE) een beslissende demarrage waarop alleen Luke van de Put een antwoord had. Luke haakte zijn karretje aan bij Deckers en besloot niet meer los te laten. De druiven waren zuur voor de sterke Deckers want Luke ging vroeg de sprint aan en klopte Deckers met ruime voorsprong. .De sprint van het peloton werd gewonnen door de Tilburger met Hooge Mierdse roots Rinus Verhorevoort. Nick Seesink kon tenauwernood zijn leiderstrui redden door als 11e te finishen. Dat beloofd wat voor de volgende wedstrijd op

Verslag: Rinus Snelders Met slechts 3 punten achterstand wist Nick dat er iets te halen viel in Bladel. Met een krachtige eindsprint wist hij beslag te leggen op de 4e plek in de wedstrijd vóór Rob Adams uit Reusel en Gijs Aarts uit Bergeijk. Gijs Aarts is elke koers voor in de uitslag te vinden en lijkt de juiste vorm te pakken te hebben. Al in de 2e ronde van de in totaal 10 rondes van 4km ging een Belgisch trio er vandoor. Deze leken er zeer op gebrand alle prijzen te pakken die er te halen vielen in Bladel. Ondanks dat het peloton de 3 constant in het zicht had ontbrak de broodnodige samenwerking om een eerste Nederlandse zege in de Kempencup mogelijk te maken. Stef Hoes uit Geel maakte uiteindelijk van de 4e Belgische zege in de Aqualon van Zutphen Kempencup een feit.  

Verslag: Rinus Snelders     Loon naar werken voor Rinus Verhorevoort. Door 3 top 10 uitslagen in Westerhoven, Riethoven en vandaag in Hapert kreeg Rinus de begeerde leiderstrui om zijn schouders. Zijn vijfde plaats in Hapert kreeg extra glans door het grote deelnemersveld van 39 renners. Op enkele schermutselingen na bleef het peloton de gehele wedstrijd bij elkaar. In de eindsprint om de ereplaatsen mengden zich nog 2 Kempische renners. Luke van de Put uit Bladel en Bas Beljaars uit Bergeijk werden 2e en 3e achter de sterke Peltenaar (BE) Sebastiaan Deckers. Er stond dit jaar nog geen Nederlander op het hoogste podium in de Kempencup. Nieuwe kansen liggen er te wachten zaterdag om 14:00 in Bladel en Maandag om 15:00 in Luyksgestel want Deckers verklapte tegen deze verslaggever het komende weekend en maandag verstek te laten gaan.  

Verslag: Rinus Snelders.   Nick werd geklopt in de sprint om de 2e plaats door de Nederbelg Tom Jansen uit Essen (BE). Deze laatste pakt daarmee ook de leiding in het Aqualon van Zutphen Kempencup klassement. Hij deelde deze verslaggever mee dat hij in Hapert zeker gaat vertrekken in zijn nieuwe leiderstrui. De koers lag al na enkele ronden strak in de plooi nadat Tom Hens uit Dessel (BE) was vertrokken voor een indrukwekkende solo. Gestaag bouwde hij aan een  voorsprong die op het einde was opgelopen tot ca 1 minuut. Riethoven had net als Westerhoven een mooi deelnemersveld van 37 renners. De Kempencuprenners hebben nog een druk programma af te werken de komende dagen. Hapert dinsdag 21 juni start 18:30; Bladel zaterdag 25 juni start 14:00; Luyksgestel maandag 27 juni start 15:00.

foto's Theo van Sambeek Verslag: Rinus Snelders Sebastiaan Deckers uit Pelt (BE) heeft in Westerhoven de eerste wedstrijd om de Aqualon van Zutphen Kempencup op zijn naam geschreven. Hij pakt ook de leiding in de Kempencupcompetitie. Sebastiaan maakt deel uit van een kopgroep van 4 samen met zijn 2 landgenoten Yannick Sprangers en  Kristof Tielemans. De enige Nederlander in de kopgroep  was Ruben Troost uit Amsterdam. De kopgroep ontstond al na 7 ronden wedstrijd.. Het peloton had lang de hoop de 4 terug te pakken maar slaagde hier niet in omdat de 4 voorbeeldig samen werkten. Door de sterke wind op kop in de finishstraat  viel het peloton in meerdere stukken uit elkaar. Frans Dirx uit Bergeijk hield lang stand in de eerste groep maar hij moest  zich 13 ronden voor het einde  terug laten zakken. Zijn dorpsgenoot Bart Gijsbers maakte ook indruk door in een achtervolgende groep steeds het voortouw te nemen. Sebastiaan klopte in de sprint