Image Alt

Events

Westerhoven, zaterdag 27 mei 2023

Het Aqualon van Zutphen Kempencup klassement gaat in Westerhoven weer van start bestaande uit een reeks van 9 wedstrijden voor alle liefhebbers van de wielersport.

Het parcour kent 4 linker en 2 rechterbochten, allen redelijk haaks. Het parcours wordt door eerdere deelnemers omschreven als: “een bochtencircuit voor de technisch vaardige renner die vanuit snelheidsverlies in de haakse bochten steeds weer rap op tempo moet zien te komen”. Het parcour van 1.500 meter kent naast wat asfalt voor het merendeel een klinkerbestrating.
Start/Finish is gesitueerd aan de Provincialeweg ter hoogte van Ontmoetingscentrum De Buitengaander. Daar bevindt zich ook het Gasten-paviljoen. Ook leidt het parcours langs de terrassen van “Bij de Neut” waar men naast een drankje kan genieten van Pizza, Pasta of Pannenkoek en café de Kroon. Café ’t Wapen bevindt zich in de directe nabijheid van het parcours.
Typerend voor de 7de Westerhovense Wielerronde zijn de diverse tuinfeesten bij de mensen die langs het parcours wonen en voor een bijzonder sfeer zorgen die als erg goed en gezellig overkomt bij de renners.

Wedstrijd:: Westerhovense Wielerronde
Site:: www.westerhoven-events.nl
Datum:: Zaterdag 27 mei 2023
Start:: 14:30 uur
Permanence: De Buitengaander
Start/finisch:: Provincialeweg
Lengte per ronde: 1,5 km
Aantal rondes: Verschillend per klasse
Winnaar 2018: Dirk Jansen
Winnaar 2019: Maarten Christis
Winnaar 2022: Sebastiaan Deckers
Winnaar 2023: Tim Kragten